A póréhagymát vágd ketté, majd vágd félszeletekre. Tedd félre.
A paprikákat vágd kisebb kockákra. Tedd félre.
A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. Tedd félre.
A zsályaleveleket egy kivételével tekerd fel és vágd apróra.
A zellert tisztítsd meg és vágd apró kockákra. Tedd bele egy lábosba. Önts rá tejet és vizet. Sózd és tedd bele a maradék egy zsályalevelet. Fedő alatt főzd teljesen puhára.
Addig készíts el a ragut. Ehhez kockázd fel a húst és süsd aranybarnára olívaolajon. Sózd és borsozd is.
Add hozzá a gombát, ezzel is pirítsd össze. Fűszerezd sóval és borssal.
Add hozzá a póréhagymát és a paprikát. Sózd és pirítsd meg.
Ha már minden összepirult, akkor szórd meg liszttel. Kevergetve pirítsd le a lisztet, majd öntsd hozzá vizet. Ettől be fog sűrűsödni. Keverd még hozzá a tejszínt is.
Add hozzá az apróra vágott zsályaleveleket és főzd össze a ragut. Ha kész, akkor öntsd egy hőálló tálba és terítsd el.
A megfőtt zellert botmixerrel pépesítsd krémesre. Add hozzá a juhtúrót, a reszelt parmezánt, sózd és adj hozzá őrölt szerecsendiót is. Keverd össze, majd öntsd a pulykaragu tetejére. Kend el egyenletesen.
Tedd 200 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig vagy ameddig aranybarna lesz a teteje.