Go Back
Tejszínes gombaraguleves

Tejszínes gombaraguleves

3-féle fűszernövénnyel
Elkészítés:40 minutes
Étkezés: Ebéd, Vacsora
Konyha: magyar
Típus: húsmentes
Adag: 6 adag
Kalória: 202kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 7 db csiperkegomba (lehet barna csiperke vagy más gomba is)
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 g vaj (82%-os zsírtartalommal)
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 50 g durum mini szarvacska (Chifferini)
  • 200 ml főzőtejszín (22%-os)
  • 860 ml víz
  • őrölt fekete bors
  • fél marék fűszernövény: friss zsálya, rozmaring, kakukkfű

Elkészítés

  • A gombát tisztítsd meg és vágd félszeletekre. Tedd félre.
  • A fokhagymát szeleteld fel. Tedd félre.
  • Tisztítsd meg a répát és a petrezselyemgyökeret, majd karikázd fel. Tedd félre.
  • Tisztítsd meg a vöröshagymát, aprítsd fel, majd tedd egy közepes méretű lábosba.
  • Add hozzá a vajat és párold meg.
  • Add hozzá a fokhagymát és kezdd el pirítani.
  • Add hozzá a répát és a petrezselyemgyökeret is. Pirítsd le együtt. Legyen kicsit aranybarna színe.
  • Add hozzá a gombát. Sózd és borsozd. Pirítsd meg ezt is.
  • Add hozzá a zöld fűszereket. Öntsd fel vízzel és forrald fel.
  • Add hozzá a tésztát is.
  • Ha felforrt, akkor hőkiegyenlítéssel add hozzá a tejszínt. Azaz öntsd egy keverőtálba a tejszínt és a forró levesből néhány merőkanállal adj hozzá. Keverd el egy habverővel, majd öntsd vissza a levesbe.
  • Forrald át a levest. Fogyaszd melegen.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 202 kalória
Fehérje: 4 gramm
Szénhidrát: 14 gramm
Zsír: 15 gramm