A gombát tisztítsd meg és vágd félszeletekre. Tedd félre.
A fokhagymát szeleteld fel. Tedd félre.
Tisztítsd meg a répát és a petrezselyemgyökeret, majd karikázd fel. Tedd félre.
Tisztítsd meg a vöröshagymát, aprítsd fel, majd tedd egy közepes méretű lábosba.
Add hozzá a vajat és párold meg.
Add hozzá a fokhagymát és kezdd el pirítani.
Add hozzá a répát és a petrezselyemgyökeret is. Pirítsd le együtt. Legyen kicsit aranybarna színe.
Add hozzá a gombát. Sózd és borsozd. Pirítsd meg ezt is.
Add hozzá a zöld fűszereket. Öntsd fel vízzel és forrald fel.
Add hozzá a tésztát is.
Ha felforrt, akkor hőkiegyenlítéssel add hozzá a tejszínt. Azaz öntsd egy keverőtálba a tejszínt és a forró levesből néhány merőkanállal adj hozzá. Keverd el egy habverővel, majd öntsd vissza a levesbe.
Forrald át a levest. Fogyaszd melegen.