Go Back
Tápiókapuding kókusztejjel és eperlekvárral

Tápiókapuding kókusztejjel és eperlekvárral

Egészséges reggeli
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Reggeli
Konyha: thai
Típus: 30 perces étel, gluténmentes, sütés nélküli
Adag: 3 adag
Kalória: 301kcal
5 from 1 vote
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 400 ml light kókusztej (A Lidl-ben kapható Freshona, hígított kókusztej konzervet használtam, mert ez jó krémes)
  • 3 evőkanál (40 g) tápióka gyöngy (szemcseméret: 1,5-2,5 mm)
  • 40 gramm  xilit
  • 1 lime reszelt héja
  • ½ lime leve
  • 1 teáskanál vanília aroma

Feltét

  • 100 gramm cukormentes eperlekvár
  • 3 darab eper
  • 6 szem málna

Elkészítés

  • Öntsd egy kisebb lábosba a kókusztejet.
  • Add hozzá a tápióka gyöngyöket. Keverd el, hogy a gyöngyöket ellepje a folyadék, majd hagyd állni kb. 20 percet. Ezalatt a gyöngyök szépen megszívják magukat.
  • 20 perc után kezd el melegíteni a lábost, de forralás után csak közepes hőfokon legyen. Közben végig kevergesd. Kb. 10 perc kell neki, hogy besűrűsödjön.
  • Add hozzá a xilitet. A citrom levét és reszelt héját. Keverd el és öntsd szét három pohárba.
  • Várd meg, amíg langyosra hűl, majd tedd be a hűtőbe 1 órára.
  • Tálalásnál tegyél minden pohár tetejére egy evőkanál eperlekvárt. Tegyél bele egy félbe vágott epret és két szem málnát.
  • Hűtőben tárolva 3-4 napig eláll.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 301 kalória
Fehérje: 2 gramm
Szénhidrát: 39 gramm
Zsír: 18 gramm