A csirkét kockázd fel. Az olívaolajat keverd össze egy tálban a sült csirke fűszerrel, majd öntsd a csirkére és keverd el. 15 percet hagyd állni, addig készítsd elő a zöldségeket.
Szeleteld fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a friss gyömbért. A sárgarépát vágd gyufametéltre. A megmosott káposztalevelekből vágj ujjnyi szeleteket. Az előkészített hozzávalókat tedd a tűzhely közelébe.
A szósz hozzávalóit keverd ki egy tálban és tedd ezt is a tűzhely közelébe.
A tojásokat üsd fel és tedd egy tálba, sózd meg - ez is legyen kéznél.
Az előkészített csirkemellet süsd aranybarnára egy forró serpenyőben. Öntsd ki egy tálba és tedd félre, amíg a zöldségeket megpirítod.
Löttyints egy kis olívaolajat a serpenyőbe és add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát és gyömbért. Pirítsd aranybarnára, majd add hozzá a sárgarépát és a káposztaleveleket is. Sózd meg enyhén, kevergetve piríts le minden zöldséget.
Húzd félre a megpirított zöldségeket és öntsd a serpenyőbe a tojásokat. Keverd el, hogy megsüljön, majd keverd hozzá a zöldségekhez. Add hozzá a félretett csirkemellet is.
A rizstésztát csak sós vízzel le kell forrázni. Én vízforralóban melegítek vizet, majd beleöntöm egy lábosba, adok hozzá sót és beleteszem a száraz tásztát. Egyet forralok még rajta és készen is van. Leszűrőm és a csirkés-zöldséghez keverem.
Ha a tészta is belekerült, akkor öntsd rá a kikevert szószt. Ezzel még melegítsd össze, majd tálald azonnal, mivel hamar magába szívja az öntetet.