Melegítsd elő a sütőt 200 ℃-ra. (Nálam alsó és felső sütés volt légkeveréssel.)
A sütőtököt mosd meg, hogy a héj részről ne kerüljön be szennyeződés. Vágd nagyobb darabokra és hámozd meg. Vágd félbe, hogy el tudd távolítani a magokat. Vágd kb. 2 cm x 2 cm méretű kockákra és tedd egy keverőtálba.
A céklát mosd meg, hogy a héj részről ne kerüljön be szennyeződés. Hámozd meg. (Ha nem szeretnéd, hogy lila legyen a kezed, akkor használj gumikesztyűt!). Kockázd fel azonos méretűre, mint a sütőtök és add a sütőtökhöz.
A keverőtálban lévő zöldségeket locsold meg tökmagolajjal, hintsd meg sóval és keverd át alaposan. Vegyél elő egy sütőtálcát, terítsd le sütőpapírral és erre borítsd ki a zöldséges keveréket. Terítsd el egyenletesen és tedd be sütőbe. Süsd addig, amíg ropogós nem lesz a teteje.
Közben készítsd el a bulgurt. Itt találod az útmutatót a bulgur főzéséhez. A tökmagot öntsd egy kisebb serpenyőbe és olaj nélkül pirítsd meg. Vigyázz, mert hamar megéghet. Ahogy egy kis színt kap, vagy elkezd pattogni, öntsd is ki egy tálba és tedd félre.
Ha nincs otthon chimichurri szósz, akkor ez alapján tudod elkészíteni. A mozzarella sajtot kockázd fel és locsold meg a chimichurri szósszal. Keverd át.
Ha minden elkészült, akkor jöhet a tál összeállítása. A fenti adagot én három adagra szedtem szét. Mindegyik adagba az alábbiak kerültek:főtt bulgursült cékla és sült sütőtök - a tetejét megszórtam a pirított tökmaggalmozzarella sajt, chimichurri szósszal átkevervejégsaláta - meglocsolva chimichurri szósszal