A lisztet tedd egy keverőtálba, add hozzá a xilitet, egy csipet sót, egy kávéskanálnyi őrölt fahéjat és a sütőport. Majd morzsold bele a vajat a kezeddel úgy, hogy a két tenyered közé veszed és összemorzsolod a liszttel. Ha kemény lenne a vaj, akkor sajtreszelő segítségével reszeld le, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Nagyon fontos, hogy a lisztszemcséket a zsiradék jól körülvegye, mert ettől lesz omlós a tésztád.
Add hozzá a tojássárgáját. Dolgozd el a tésztát. Igyekezz gyors lenni, mert ha nem megfelelő tempóban dolgozol, akkor könnyen kizsírosodhat a tésztád. Ezt onnan veszed észre, hogy egyre nehezebben tudod formázni, mivel a vaj felolvad a meleg kezeidtől.
Az összegyúrt tésztát formázd cipó formájúra, majd henger alakúra. Tekerd folpackba, hogy ne száradjon ki, és tedd hűtőbe 40 percre.
Vedd ki a tésztát a hűtőből. Tedd egy deszkára és vágj belőle ujjnyi vastag szeleteket.
A szeleteket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
180 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben (alsó és felső sütés) 15 percig süsd.