A tésztát a csomagolási útmutató szerint sós vízben főzd al dente állagúra. Amíg a tészta készül (10-15 perc), addig grillezd meg a cukkinit.
A cukkini két végét vágd le. Mosd meg alaposan, majd vágd ketté, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Hosszában vágj belőle olyan vékony szeleteket, amilyen vékonyakat csak tudsz. Minél vékonyabb annál ropogósabbra tud sülni. A cukkini szeletekre még ne tegyél semmit, natúran tedd egy kis olívaolajjal befújt, forró grillserpenyőbe. Grillezd meg mindkét oldalát, majd tedd egy tálra. Ügyelj arra, hogy a megsült szeleteket ne tedd egymásra, mert akkor a hőtől felpuhulnak. A lényeg, hogy jó ropogós cukkini szeleteket kapj.
Ha kész a cukkini, akkor sózd meg alaposan. Frissen őrölt fekete borssal is ízesítsd. Ha van, akkor tegyél rá friss, apróra vágott bazsalikomleveleket is.
Ha a tészta is megfőtt, akkor öntsd le róla a vizet és csepegtesd le. Majd jöhet a saláta összeállítása.
A saláta összeállítása: először a tésztát tedd a tányérra, erre jöhetnek a ropogós cukkiniszeletek. Szórd meg apróra vágott fetasajtkockákkal. Tegyél rá pár szem friss málnát. Végül locsold meg a málnás balzsamecetkrémmel. Fogyaszd el még langyosan.