Go Back
csokis zabkása

Csokis zabkása

Alaprecept diétásan
Elkészítés:15 minutes
Étkezés: Desszert, Reggeli, Vacsora
Konyha: magyar
Típus: 15 perces, húsmentes
Adag: 1 adag
Kalória: 214kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 2 evőkanál (20 g) teljes kiőrlésű kis szemű zabpehely (más néven finom szemű vagy apró szemű)
  • 2 evőkanál (20 g) teljes kiőrlésű nagy szemű zabpehely (Ez azért kell, hogy igazán lassú felszívódású legyen. Ugyanis a kis szemű zabpehelynél sokkal rostosabb a nagy szemű)
  • 100 ml mandulatej (vagy más növényi tej)
  • 50 ml víz (használhatsz 150 ml tejet is, de ha csökkentenéd a kalóriákat akkor 50 ml legyen ebből víz)
  • 1 teáskanál (4 g) kakaópor (zsírszegény, cukrozatlan, magas kakaótartalommal) - nálam a Castello jött be (Lidl-ben kapható)
  • 1 csipet őrölt fahéj (Ha nincs, akkor elhagyhatod, de a fahéj zsírégető hatású, szóval érdemes beletenni.)
  • 1 evőkanál (13 g) xilit (vagy négyszeres erejű édesítő vagy folyékony édesítőszer)

Elkészítés

  • Öntsd a kedvenc reggelizőtálkádba a mandulatejet és a vizet. Add hozzá a zabpelyheket és a xilitet is. Másfél percre tedd be a mikróba (vagy egy lábosban, tűzhelyen melegítsd fel.) Fontos, hogy forró legyen, mert így fog megpuhulni a zabpehely.
  • Ha kész, keverd bele a kakaóport és a fahéjat. Hagyd állni kb. 10 percig, amíg a zabpehely megpuhul.
  • Még langyosan érdemes elfogyasztani. Ha túl sűrű lenne, akkor vizet lehet még hozzáönteni.
  • Tipp1: Tehetsz bele csokis fehérjeport is.
  • Tipp2: Tehetsz bele egy banánt is, karikára vágva és fahéjjal megszórva.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 214 kalória
Fehérje: 6 gramm
Szénhidrát: 37 gramm
Zsír: 3  gramm