Go Back
csirkés szendvicskrém

Csirkés szendvicskrém

Egy fehérjedús vacsora
Elkészítés:5 minutes
Étkezés: Vacsora
Konyha: mediterrán
Típus: csirkés
Adag: 1 adag
Kalória: 336kcal
5 from 3 votes
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 100 g tejben sült csirke - recept fentebb a képre kattintva (a kész ételből mértem ki a 100 grammot)
  • 30 g kígyóuborka
  • 1 kis friss petrezselyem (néhány ág)

A hamis tartármártáshoz:

  • 10 g mustár
  • 120 g natúr joghurt
  • 1 kis folyékony édesítő - ízlés szerint (én szeretem, ha édeskés)
  • pár csepp citromlé
  • őrölt fekete bors

Erre kentem:

  • 2 szelet PurPur Vita teljes kiőrlésű szeletelt kenyér (SPAR-ban kapható)

Elkészítés

  • A tejben sült csirkét még előző nap érdemes elkészíteni, így a maradék, lehűtött csirkét jól fel tudod használni ehhez a szendvicskrémhez.
  • Csirkét kockázd fel. Apró kis kockákat vágj, amit könnyű lesz majd a kenyérre kenni. Tedd félre.
  • Az uborkát is vágd ugyanolyan méretű kockákra. Tedd félre.
    A petrezselymet vágd finomra. Tedd félre.
  • A hamis majonéz hozzávalóit tedd egy keverőtálba és alaposan keverd át.
    Add hozzá a csirkekockákat, az uborkát és a petrezselymet is. Sózd még, ha szükséges.
    Keverd át.
  • Kend kenyérre és fogyaszd azonnal.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (2 szelet PurPur kenyérrel)
Energia: 336 kalória
Fehérje: 36 gramm
Szénhidrát: 26 gramm
Zsír: 8 gramm