A szilvákat mosd meg, és magozd ki. Kockázd fel a húsát. Hintsd meg őrölt fahéjjal és ha nem lenne elég édes, akkor egy kis xilittel is megszórhatod. Tedd félre.
Öntsd a lisztet egy nagyobb keverőtálba. Add hozzá a xilitet és egy csipet sót. Keverd el. Tedd félre.
Vegyél elő két kevertálat és ebben válaszd szét a tojásokat. A sárgája menjen egy külön tálba, a fehérje is külön keverőtálba.
A tojássárgájához add hozzá a tejszínt és a tejet. Keverd át alaposan, majd öntsd a lisztes keverékhez. Keverd el csomómentesre.
A fehérjékből verjél kemény habot, majd fogasd bele a masszába.
A masszát két részletben süsd meg, mert úgy könnyebb lesz megfordítani és ropogósabb is lesz.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a vaj felét, és oszlasd el egyenletesen. Öntsd bele a massza felét. Pár percig süsd az alját (anélkül hogy kevergetnéd vagy rázogatnád). Ha már látod, hogy a széle aranybarna, akkor fordítsd meg egy fakanállal, mintha egy palacsintát fordítanál meg. A fakanál segítségével tépked darabokra a megsült tésztát. Add hozzá az előkészített szilvát és egy kis szilvalekvárt is keverhetsz hozzá, mert jobb íze lesz. Süsd még egy percig, majd borítsd ki egy tálba.
Süsd meg a massza másik felét is.
Szilvalekvárral langyosan tálald.