Go Back

Sült karfiol spenótos gerslivel és ricottával

Vegetáriánus egészséges ebéd
Adag:4 adag
Elkészítés:45 minutes
Kategória: Ebéd
Konyha: magyar
Kulcsszó: húsmentes
Kalória: 359kcal
Hozzávalók

A spenótos gerslihez:

  • 150 g gersli (árpagyöngy)
  • 400 ml víz
  • őrölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 db paraj porció (fagyasztott)

A sült karfiolhoz

  • 2 nagy fej karfiol
  • 1 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • 1,5 csomag Kotányi grill zöldség fűszerkeverék

A ricottás mártogatóshoz:

  • 250 g ricotta
  • 1 csipet szárított, morzsolt bazsalikom
  • 1 csipet szárított, morzsolt oregánó
  • pár csepp olívaolaj
Elkészítés
  • A gersli elkészítése: A gerslit mosd át és egy órát áztasd be. Öntsd le róla a vizet. Ezután tedd forrásban lévő vízbe. Sózd meg. A lábost félig lefedve 30 percig párold, közepes hőfokon és néhányszor megkeverve.
    30 perc után tedd bele a paraj porciókat. Sózd és borsozd is. Add hozzá a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. Keverd el, majd lefedve párold további 15 percig vagy ameddig meg nem puhul.
  • A sült karfiol elkészítése: A karfiolról távolítsd el a leveleket, szedd rózsáira és mosd meg. Csepegtesd le alaposan, ne maradjon rajta víz. Öntsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire és locsold meg olívaolajjal. Fűszerezd, majd keverd össze alaposan.
    200 ℃-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süsd ropogósra.
  • A ricottás mártogatós hozzávalóit csak össze kell keverned.
  • Ha minden készen van, akkor tálald a sült karfiolt a gersli mellé. Tálald hozzá a ricottás mártogatóst is.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 359 kalória
Fehérje: 17 gramm
Szénhidrát: 46 gramm
Zsír: 11 gramm