Go Back
sült céklás saláta

Sült cékla, feta, szívsaláta és sós granola

Ha egy különleges salátát szeretnél
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Saláta, Vacsora
Konyha: mediterrán
Típus: húsmentes
Adag: 1 adag
Kalória: 383kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 1 db cékla (nyersen)

A céklára

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál narancslé
  • 1 teáskanál balzsamecet

A saláta összeállításához

  • ½ szívsaláta
  • 1 marék rukkola
  • 50 g feta sajt
  • 1 evőkanál a sós granolából
  • balzsamecet krém ízlés szerint (A Lidl-ben vettem)

Elkészítés

  • Készítsd el a sós granolát. Itt találod a receptet: https://www.ritafoldi.hu/sos-granola/
  • A céklát mosd meg, hogy lejöjjön róla a piszok. Kesztyűben hámozd meg, hogy ne fogja be a kezedet.
    Vágd kockára és tedd egy keverőtálba. Önts rá egy kis olívaolajat, sózd, szórd meg őrölt rozmaringgal, locsold meg egy kis narancslével és balzsamecettel. Keverd össze alaposan, majd öntsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • 200 ℃-ra előmelegített (alsó, felső légkeverés) süsd addig amíg ropogós nem lesz. Kb. 20-30 perc. Air fryer-ben is sütheted.
  • Ha elkészültek a sült céklakockák, akkor jöhet a saláta összeállítása.
  • Moss meg egy szívsalátát és leveleinek a felét terítsd el egy salátástálon. Tegyél rá egy marék rukkolát. Szórd meg kockára vágott feta sajttal. Halmozd rá a sült céklakockákat. Szórj rá egy marék sós granolát, majd locsold meg balzsamecet krémmel.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 383  kalória
Fehérje: 14 gramm
Szénhidrát: 19 gramm
Zsír: 27 gramm