A kelkáposzta külső és sérült leveleit távolítsd el. A szép leveleket szedd le, vágd ki a keményebb szár részeket. Mosd meg alaposan.
Forralj egy nagy lábos sós, enyhén köménymagos vizet és főzd meg benne a leveleket. Nem kell teljesen puhára. Lehet kicsit roppanós, mert még úgy is sütni fogod. Az előfőzött leveleket vedd ki főzőléből és csöpögtesd le. Én kb. 3-4 nagy levelet teszek a lábosba, 1 percig hagyom, utána kiveszem, majd lecsöpögtetem. Utána jön a többi.
Főzd meg sós vízben a rizst. Tedd félre.
A vöröshagymát vágd finomra. Egy evőkanál olívaolajon párold meg. Add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd és pirítsd meg. Ha megpirult, akkor öntsd fel 1 dl vízzel. Hagyd,hogy elfőjön a víz, majd keverd bele a megfőzött rizst.
Vegyél elő egy hőálló tálat. Az aljára löttyints egy kevés olívaolajat vagy esetleg kend ki vajjal. Tedd bele az előfőzött kelkáposzta leveleket és terítsd el egyenletesen. A szélére is húzd ki, hogy majd a végén csak rá kelljen hajtani a leveleket.
Öntsd rá a darált húsos-rizses keveréket. Takard be a maradék kelkáposzta levéllel.
Teríts el rajta egy nagy doboz tejfölt. Szórj a tetejére sajtot.
Tedd előmelegített 180 ℃-os sütőbe (alsó-felső és légkeverés mód) és süsd 30 percig.
Fogyaszd egy kis tejföllel meglocsolva.