A vöröshagymát tisztítsd meg és vágd kockákra. Tedd félre.A fokhagymát is tisztítsd meg és aprítsd fel. Tedd félre.A paradicsomot és paprikát is kockázd fel. Tedd félre egy külön tányérra.A húst vágd kb. 1-1,5 cm-es kockákra. Fontos, hogy azonos méretű kockákat vágj, mert így fog egyenletesen megpuhulni. Egy fedeles lábasban forrósítsd fel az olívolajat és tedd bele a vöröshagymát. Ha már aranybarnára sült, akkor vedd le a tűzhelyről és hintsd meg fűszerpaprikával. Keverd el.
Add hozzá a húst. Keverd át. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózd és borsozd. Add hozzá a fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot és a paprikakrémet is. Tedd vissza a tűzhelyre és főzd kb. 2 órán át vagy ameddig meg nem puhul. Úgy főzd, hogy a fedőt csak félig tedd rá, tudjon távozni belőle a gőz.
A 2 órás főzés alatt többször keverd át és pótold a vizet. Egyszer-kétszer hagyd hogy teljesen elfője a vizet, majd öntsd fel újra.
Tálalásnál főzz hozzá durum fusilli tésztát.