Go Back
marhapörkölt tésztával

Marhapörkölt tésztával

Omlós hús egészségesen
Elkészítés:2 hours
Étkezés: Ebéd
Konyha: magyar
Típus: laktózmentes
Adag: 4 adag
Kalória: 499kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 400 g marhafartő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál paprikakrém (nálam egy kalocsai termék van, de Piros Arany is jó - ha erősebbre szereted, akkor csemege helyett válaszd a csípőset)
  • őrölt fekete bors
  • víz

Köret

  • 4 x 70 g durum fusilli tészta

Elkészítés

  • A vöröshagymát tisztítsd meg és vágd kockákra. Tedd félre.
    A fokhagymát is tisztítsd meg és aprítsd fel. Tedd félre.
    A paradicsomot és paprikát is kockázd fel. Tedd félre egy külön tányérra.
    A húst vágd kb. 1-1,5 cm-es kockákra. Fontos, hogy azonos méretű kockákat vágj, mert így fog egyenletesen megpuhulni.
  • Egy fedeles lábasban forrósítsd fel az olívolajat és tedd bele a vöröshagymát. Ha már aranybarnára sült, akkor vedd le a tűzhelyről és hintsd meg fűszerpaprikával. Keverd el.
  • Add hozzá a húst. Keverd át. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózd és borsozd. Add hozzá a fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot és a paprikakrémet is. Tedd vissza a tűzhelyre és főzd kb. 2 órán át vagy ameddig meg nem puhul. Úgy főzd, hogy a fedőt csak félig tedd rá, tudjon távozni belőle a gőz.
  • A 2 órás főzés alatt többször keverd át és pótold a vizet. Egyszer-kétszer hagyd hogy teljesen elfője a vizet, majd öntsd fel újra.
  • Tálalásnál főzz hozzá durum fusilli tésztát.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 499 kalória
Fehérje: 31 gramm
Szénhidrát: 48 gramm
Zsír: 18 gramm