A káposztát tisztítsd meg, majd reszeld le. A nagyobb lyukú sajtreszelőt válaszd. De ha van otthon aprítógép, akkor azzal gyorsabban és kényelmesebben megoldhatod ezt a műveletet. Csak vágd nagyobb darabokra a káposztát és kisebb részletekben aprítsd össze. Mehet minden egy nagy tálba.
Sózd be alaposan, és hagyd állni legalább fél órán át.
Közben sós vízben főzd ki al dente-re a tésztát. Szűrd le és tedd félre.
Fél óra után a káposztából nyomkodd ki a levet és az így kapott száraz káposztát tedd egy lábosba vagy magas falú serpenyőbe. Öntsd rá az olajat. Sózd és borsozd.
Kevergetve dinszteld meg. Le tud égni, így tényleg gyakran keverd meg. Először még száraznak tűnhet, de ne tegyél rá vizet! Párold kb. 30 percig és ezalatt némi levet is fog engedni. Összeesik és barnás színe lesz. Kóstold is meg, ha puha és elég sós, borsos, akkor készen is van.
Keverd hozzá a kifőtt tésztát és tálald melegen.