Először az öntetet készítsd el. Ehhez az olajat és a citromlevet sóval és borssal keverd el egy keverőtálban. A tálba kényelmesen bele kell férnie még az édesköménynek és a zöld almának is. Tehát ennek megfelelően válaszd ki.
Az édesköményt mosd meg, az aljáról vékonyan vágd le a gyökeres részt, a tetejéről pedig a szár részt. Az így kapott gumót hajszálvékonyan szeleteld fel és tedd azonnal a citromos-olajos öntetbe. 5-10 percig hagyd benne.
Vékonyan szeleteld fel az almát és azt is tedd bele az öntetbe. Az alma és az édeskömény is hamar megbarnul a levegővel érintkezve, ezért kell gyorsan a citromos-olajos lébe tenni.
Egy serpenyőben olaj nélkül pirítsd meg a diót, majd aprítsd fel.
Tálalásnál az almaszeleteket és az édesköményszeleket lével együtt egy mélyebb tányérban kínáld és a tetejét szórd meg a pirított dióval.