Go Back
édeskömény salátának

Édeskömény saláta zöld almával

Húsokhoz, halakhoz ajánlom
Elkészítés:15 minutes
Étkezés: Előétel, Saláta
Konyha: mediterrán
Típus: 15 perces étel, gluténmentes, húsmentes, laktózmentes
Adag: 4 adag
Kalória: 124kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 1 db (400 g) édesköménygumó vékonyan felszeletelve
  • 1 db (200 g) zöld alma
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj (szőlőmagolaj is nagyon jó választás)
  • 1 teáskanál
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors (használhatsz fehér borsot is, de én ezt az íze miatt nem annyira szeretem)
  • 1 db zöldcitrom (lime) leve (citrom is jó)
  • 1 marék (20 g) felezett dió

Elkészítés

  • Először az öntetet készítsd el. Ehhez az olajat és a citromlevet sóval és borssal keverd el egy keverőtálban. A tálba kényelmesen bele kell férnie még az édesköménynek és a zöld almának is. Tehát ennek megfelelően válaszd ki.
  • Az édesköményt mosd meg, az aljáról vékonyan vágd le a gyökeres részt, a tetejéről pedig a szár részt. Az így kapott gumót hajszálvékonyan szeleteld fel és tedd azonnal a citromos-olajos öntetbe. 5-10 percig hagyd benne.
  • Vékonyan szeleteld fel az almát és azt is tedd bele az öntetbe. Az alma és az édeskömény is hamar megbarnul a levegővel érintkezve, ezért kell gyorsan a citromos-olajos lébe tenni.
  • Egy serpenyőben olaj nélkül pirítsd meg a diót, majd aprítsd fel.
  • Tálalásnál az almaszeleteket és az édesköményszeleket lével együtt egy mélyebb tányérban kínáld és a tetejét szórd meg a pirított dióval.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 124 kalória
Fehérje: 1 gramm
Szénhidrát: 8 gramm
Zsír: 10 gramm