Go Back
répafőzelék curry-vel

Curry-s répafőzelék

Vegán is lehet
Elkészítés:20 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: indiai
Típus: 30 perces étel, húsvéti, laktózmentes
Adag: 2 adag
Kalória: 270kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 400 g sárgarépa (válassz zsenge, kisebb darabokat)
  • 70 g vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék (Kotányi)
  • 2 dl víz
  • 70 g Dr. Oetker Creme VEGA (vagy főzőtejszín)
  • ½ csokor friss petrezselyemzöld

Elkészítés

  • A vöröshagymát vágd finomra.
    A petrezselyemzöldet mosd meg alaposan. Vágd finomra.
    A sárgarépát pucold meg és karikázd fel.
  • Egy lábasba löttyints olívaolajat és add hozzá a hagymát. Pirítsd üvegesre. Add hozzá a répát. Majd add hozzá a sót és a curry fűszerkeveréket. Pirítsd egy kicsit kevergetve. Szórd meg zabpehelyliszttel. Keverd el és pirítsd le a lisztet, majd öntsd fel vízzel. Hagyd, hogy felforrjon, majd vedd le felére a hőfokot és takard le a lábast. Fedő alatt főzd addig, amíg roppanósra nem fő a répa.
  • Add hozzá a petrezselyemzöldet és keverd bele a vegán krémet vagy főzőtejszínt. Ezzel már csak forrald át és készen is van.

A Kentucky fűszeres csirkecomb

  • A csirkecombot kifiléztem. A csontos rész ment egy csontlevesbe, a bőrét pedig nem használtam fel, csak a húsos részt. A filézett húst megszórtam a fűszerkeverékkel és olívaolajjal együtt jól bemasszíroztam. 1 órát pácoltam hűtőben, majd egy hőálló tálban, alufóliával lefedve megsütöttem.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (csak főzelék, sült csirke nélkül)
Energia: 270 kalória
Fehérje: 4 gramm
Szénhidrát: 23 gramm
Zsír: 7 gramm