Go Back

Rakott kel kínai kelből olaszosan

Egészséges finomság
Adag:6 adag
Elkészítés:1 hour
Kategória: Ebéd
Konyha: mediterrán
Kulcsszó: sertéshúsos
Kalória: 445kcal
Hozzávalók
  • 500 gramm darált sertéshús (7%-os zsírtartalmú)
  • 200 gramm bulgur (szárazon kimérve)
  • 380 gramm kínai kel (kb. fél fej)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál vaj
  • 200 ml főzőtejszín (22%-os zsírtartalommal)
  • 200 ml víz
  • 175 gramm tejföl (12%-os zsírtartalommal)
  • 120 gramm light trappista sajt
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt oregánó
Elkészítés
  • A bulgurt enyhén sós vízben főzd puhára. Tedd félre.
  • A vöröshagymát kockázd fel és olívaolajon süsd aranybarnára egy magas falú serpenyőben.
  • Add hozzá a darált húst.
  • Sózd, borsozd és pirítsd le.
  • Reszeld bele az egyik fokhagymát és azzal is pirítsd még egy kicsit.
  • Öntsd fel vízzel. Hagyd hogy kicsit rotyogjon.
  • Add hozzá a tejszínt.
  • Fűszerezd oregánóval.
  • Add hozzá a maradék fokhagymát.
  • Keverd bele a főtt bulgurt. Tedd félre.
  • A kínai kel végét vágd le és szedd le a külső leveleket. Ezek általában sérültek, így ki is dobhatod. A belső leveleket szedd szét és mosd át. Megfőzni nem kell.
  • Vajazz ki egy hőálló tálat és fektesd le benne szépen a kínai kel leveleket.
  • Tedd rá a darált hús felét.
  • Fedd be kínai kel levelekkel.
  • Tedd rá a maradék húst.
  • Fedd le ismét kínai kell levelekkel.
  • Kend meg tejföllel a tetejét.
  • Terítsd le sajttal.
  • Fedd le alufóliával.
  • 180 °C-ra előmelegített (alsó-felső-légkeveréses) sütőben kb. 40 percig süsd.
  • Ha megsült, hagyd legalább 20 percet pihenni és csak azután szeleteld fel.
  • Tipp: fogyaszd egy kis fokhagymával ízesített tejföllel!

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 445 kalória
Fehérje: 30 gramm
Szénhidrát: 31 gramm
Zsír: 23 gramm
Recept és ételfotók: Földi Rita