A bulgurt enyhén sós vízben főzd puhára. Tedd félre.
A vöröshagymát kockázd fel és olívaolajon süsd aranybarnára egy magas falú serpenyőben.
Add hozzá a darált húst.
Sózd, borsozd és pirítsd le.
Reszeld bele az egyik fokhagymát és azzal is pirítsd még egy kicsit.
Öntsd fel vízzel. Hagyd hogy kicsit rotyogjon.
Add hozzá a tejszínt.
Fűszerezd oregánóval.
Add hozzá a maradék fokhagymát.
Keverd bele a főtt bulgurt. Tedd félre.
A kínai kel végét vágd le és szedd le a külső leveleket. Ezek általában sérültek, így ki is dobhatod. A belső leveleket szedd szét és mosd át. Megfőzni nem kell.
Vajazz ki egy hőálló tálat és fektesd le benne szépen a kínai kel leveleket.
Tedd rá a darált hús felét.
Fedd be kínai kel levelekkel.
Tedd rá a maradék húst.
Fedd le ismét kínai kell levelekkel.
Kend meg tejföllel a tetejét.
Terítsd le sajttal.
Fedd le alufóliával.
180 °C-ra előmelegített (alsó-felső-légkeveréses) sütőben kb. 40 percig süsd.
Ha megsült, hagyd legalább 20 percet pihenni és csak azután szeleteld fel.
Tipp: fogyaszd egy kis fokhagymával ízesített tejföllel!