Go Back

Frankfurti leves - diétás recept

Immunerősítő, laktató és olcsó étel
Adag:10 adag
Elkészítés:1 hour
Kategória: Leves
Konyha: magyar
Kulcsszó: gluténmentes
Kalória: 230kcal
Hozzávalók
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ kelkáposzta
  • 1 tv paprika
  • 4 kisebb darab burgonya
  • 400 g füstölt, főtt bécsi virsli (min. 85% hústartalommal)
  • 450 g tejföl (12%-os)
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fűszerkömény
  • 2,5 liter víz
Elkészítés
  • A hagymát vágd finomra. A fokhagymát szeleteld fel. A paprikát és a krumplit vágd kockákra. A káposztát vágd csíkokra. A virslit karikázd fel. Tedd félre.
  • Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagyobb lábosban, és pirítsd aranybarnára benne a vöröshagymát. Add hozzá a paprikát és azzal is pirítsd meg, a végén add hozzá a fokhagymát, keverd el, majd húzd le tűzről és hintsd meg fűszerpaprikával. Keverd el. Keverd hozzá az őrölt köményt is, majd öntsd fel vízzel. Sózd és borsozd. Forrald fel.
  • Ha felforrt, akkor tedd bele a kockázott burgonyát és a csíkokra vágott káposztát. Sózd meg.
  • Főzd puhára a zöldségeket.
  • Egy keverőtálba öntsd bele a tejfölt és a leves forró levéből adj hozzá 3-4 merőkanálnyit. Keverd el, majd öntsd vissza a forrásban lévő levesbe. Forrald át.
  • A legvégén add hozzá a virslit, aminek csak egy pár perc kell, hogy puha legyen a forró levesben.
  • Egy nagy kanál tejföllel tálald!

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 230 kalória
Fehérje: 8 gramm
Szénhidrát: 8 gramm
Zsír: 18 gramm