Go Back

Tonhalas kuszkusz saláta spárgával

Könnyű, nyári saláta ebédre
Adag:1 adag
Elkészítés:15 minutes
Kategória: Ebéd
Konyha: mediterrán
Kulcsszó: 15 perces, halas, húsmentes, spárgás
Kalória: 479kcal
Hozzávalók
  • 3 szál előkészített zöld spárga
  • 60 g kuszkusz
  • 100 ml víz
  • 2 csipet
  • 1 db (80 g) tonhalkonzerv (olívaolajos)
  • 2 db koktélparadicsom
  • 1 marék salátakeverék
  • ½ citrom leve
  • 20 g light feta sajt
Elkészítés
  • Csomagold ki a spárgát, majd kézzel törd meg, ott fog szétpattanni, ahol már nem annyira fás. A feje (koronája) a legfinomabb része. Arra vigyázz a legjobban. A letört, fás rész mehet alaplébe vagy ha nincs, akkor szemétbe.
  • A megmaradt részt zöldséghámozóval finoman hámozd meg, de a fejére vigyázz, csak a szárát hámozd vékonyan. Főként a vastagabb leveleket szedd le.
  • Áztasd vízben egy kis ideig. Ez azért fontos, mert a fej részében nagyon meg tud tapadni a homok. Az áztatással szépen kiázik minden, ami nem kell.
  • Mosd át folyó vízben is.
  • A megtisztított spárgát vágd kisebb darabokra, majd tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd roppanósra. Ez kb. 5-7 perc. Vedd ki egy szűrőkanállal és tedd rögtön jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább.
  • Ezután lehűtve el is teheted pár napra vagy egyből mehet is ebbe a salátába.
  • Mérd ki a vizet és forrald fel egy kis lábosban. Tegyél bele egy csipet sót is. Ha a víz felforrt, akkor vedd le a tűzhelyről, tedd bele a kuszkuszt. Fedd le, és hagyd állni 5 percig.
  • Ha kész a kuszkusz, keverd hozzá a tonhalkonzervet, a félbe vágott paradicsomot, egy csipet sót, a salátát, a feta sajtot és a zöld spárgát. Locsold meg a lime levével és már fogyaszthatod is.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 479 kalória
Fehérje: 22 gramm
Szénhidrát: 48 gramm
Zsír: 22 gramm