Go Back

Sütőben sült csirkemell

zabpehely és kukoricapehely bundában, joghurtos-füstölt sajtos répasalátával
Adag:4 adag
Elkészítés:1 hour 30 minutes
Kategória: Ebéd
Konyha: amerikai
Kulcsszó: csirkés, gluténmentes
Kalória: 495kcal
Hozzávalók
  • 4 vékony szelet csirkemellfilé
  • 2 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors

A páchoz

  • 4 evőkanál krémes natúr joghurt (90 g)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet reszelt gyömbér
  • 1 csipet

A bundához

  • 8 evőkanál (80 g) kukoricapehely (cukor nélküli) vagy 7 evőkanál (70 g) nagy szemű zabpehely
  • olasz fűszerkeverék
  • 1,5 evőkanál olívaolaj

A répasalátához

  • 2 db sárgarépa (250 g)
  • 200 g füstölt sajt
  • 300 g krémes natúr joghurt
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
Elkészítés
  • A csirkemellet tisztítsd meg. Mosd meg, hogy lejöjjenek róla az esetleg rajta maradt csontdarabok. Itasd le róla a felesleges vizet egy konyhai papírtörlővel. Vékonyan szeleteld fel.
  • Fűszerezd sóval és borssal.
  • Keverd el a pác hozzávalóit egy tálban, és add hozzá a húshoz. Keverd át. Tedd hűtőbe, és hagyd állni legalább egy órát.
  • Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A kezedben morzsold össze a kukoricapelyhet, és szórd rá a sütőpapírra. Forgasd meg benne a joghurtos hússzeletek mindkét oldalát és egy kicsit nyomogasd is rá a kezeddel. Ha zabpelyhet használsz, akkor ugyanígy járj el, csak azt nem kell összemorzsolni.
  • Öntsd bele egy tálba az olívaolajat, márts bele egy szilikon ecsetet, és kend meg vele a hússzeleteket.
  • 180 °C-ra előmelegített (alsó-felső, légkeverés) sütőben 30-perc alatt süsd aranybarnára. Nem kell megfordítani, az alja is szépen meg fog sülni.
  • A füstölt sajtos répasalátához reszeld le a sajtot, majd a répát is. Tedd egy keverőtálba. Sózd, borsozd, add hozzá a joghurtot. Keverd el, és tedd hűtőbe legalább fél órára.

Diétánál erre figyelj!

1 adag kukoricapehely bundában
Energia: 495 kalória
Fehérje: 41 gramm
Szénhidrát: 28 gramm
Zsír: 23 gramm
 
1 adag zabpehely bundában
Energia: 489 kalória
Fehérje: 42 gramm
Szénhidrát: 23 gramm
Zsír: 24 gramm