A csirkemellet tisztítsd meg, és szeleteld fel. Fűszerezd sóval, borssal, morzsolt oregánóval és locsold meg olívaolajjal. Egy grill serpenyőben süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd vedd ki és tedd egy hőálló tálba - vagy ha kevesebbet szeretnél mosogatni, akkor nyugodtan teheted egy sütőpapírral bélelt tepsire is.
A karfiolt tisztítsd meg és szedd rózsáira. Tedd egy lábosba, öntsd fel félig vízzel, adj hozzá sót és párold roppanósra. Ha kész, szedd ki és tedd félre.
A besamelhez forrósítsd fel a tejet. Tedd félre. Egy kisebb lábosba forrósítsd fel az olívaolajat, majd keverd hozzá a zabpehelylisztet. Egy kicsit pirítsd meg a lisztet, majd adj hozzá egy keveset a forró tejből és keverd el. Apránként adagold a tejet és keverd csomómentesre. Ha már az összes tejet hozzáadtad, akkor vedd le a tűzhelyről. Fűszerezd és hagyd egy kicsit állni, hogy jobban besűrűsödjön.
Addig a csirkemellek tetejére tegyél két szelet sonkát, majd két karfiol rózsát. Öntsd le besamellel, majd szórd meg reszelt sajttal.
200 ℃-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig süsd. Miután lekapcsoltad a sütőt, a húst hagyd még bent 15 percig, ettől omlós lesz.
Tálalásnál helyezd a tányérra a hús szeletet, szórj mellé egy adag salátát és díszítsd koktélparadicsommal.