Go Back

Dubarry csirkemell – fitnesz recept

A legjobb diétás vacsora
Adag:6 adag
Elkészítés:1 hour
Kategória: Vacsora
Konyha: francia
Kulcsszó: csirkés
Kalória: 251kcal
Hozzávalók
  • 500 gramm csirkemellfilé (6 szelet)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt oregánó vagy olasz fűszerkeverék

A hús tetejére:

  • 1 fej karfiol (600 gramm)
  • 12 szelet magas hústartalmú sonka (100 gramm)
  • 60 gramm light trappista sajt

A besamel szószhoz:

  • 300 ml tej (1,5 %-os)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zabpehelyliszt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt szerecsendió

Köret (adagonként):

  • 1 nagy marék saláta mix
  • 1-2 szem koktélparadicsom
Elkészítés
  • A csirkemellet tisztítsd meg, és szeleteld fel. Fűszerezd sóval, borssal, morzsolt oregánóval és locsold meg olívaolajjal. Egy grill serpenyőben süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd vedd ki és tedd egy hőálló tálba - vagy ha kevesebbet szeretnél mosogatni, akkor nyugodtan teheted egy sütőpapírral bélelt tepsire is.
  • A karfiolt tisztítsd meg és szedd rózsáira. Tedd egy lábosba, öntsd fel félig vízzel, adj hozzá sót és párold roppanósra. Ha kész, szedd ki és tedd félre.
  • A besamelhez forrósítsd fel a tejet. Tedd félre. Egy kisebb lábosba forrósítsd fel az olívaolajat, majd keverd hozzá a zabpehelylisztet. Egy kicsit pirítsd meg a lisztet, majd adj hozzá egy keveset a forró tejből és keverd el. Apránként adagold a tejet és keverd csomómentesre. Ha már az összes tejet hozzáadtad, akkor vedd le a tűzhelyről. Fűszerezd és hagyd egy kicsit állni, hogy jobban besűrűsödjön.
  • Addig a csirkemellek tetejére tegyél két szelet sonkát, majd két karfiol rózsát. Öntsd le besamellel, majd szórd meg reszelt sajttal.
  • 200 ℃-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig süsd. Miután lekapcsoltad a sütőt, a húst hagyd még bent 15 percig, ettől omlós lesz.
  • Tálalásnál helyezd a tányérra a hús szeletet, szórj mellé egy adag salátát és díszítsd koktélparadicsommal.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 251 kalória
Fehérje: 32 gramm
Szénhidrát: 9 gramm
Zsír: 9 gramm
 
Recept és ételfotók: Földi Rita