A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a tojást. Sózd és borsozd.
A szikkadt kenyeret reszeld bele. (Kis lyukú reszelőt használj!) A fokhagymákat is reszeld bele.
Az oregánót mosd meg, morzsold le a leveleket és vágd apróra, majd add hozzá a húshoz.
Keverd össze az egészet és nedves kézzel formázz a masszából diónyi méretű gombócokat majd tedd egy tálra.
A vöröshagymát vágd finomra majd olívaolajon pirítsd aranybarnára egy közepes méretű lábosban.
Húzd le a tűzhelyről és add hozzá a babot, a borsót, a kukoricát. (Ha ezek fagyasztottak akkor kicsit sercegni fog) Gyorsan öntsd fel vízzel. Sózd, borsozd és add hozzá a friss oregánó ágat. Forrald fel.
Ha felforrt, akkor tedd bele a húsgombócokat és főzd addig, amíg meg nem puhulnak.
Add hozzá a főzőtejszínt és ezzel is főzd még kb. 5 percig.