Go Back

Fitnesz húsgombócleves olaszosan

Könnyed, mediterrán finomság
Adag:6 adag
Elkészítés:30 minutes
Kategória: Leves
Konyha: olasz
Kulcsszó: 30 perces étel
Kalória: 242kcal
Hozzávalók

A gombócokhoz

  • 250 gramm darált hús (7% zsírtartalmú)
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág friss oregánó (ha nincs, jó a szárított is)
  • ½ teljes kiőrlésű rozskenyér (legyen szikkadt, száraz!)
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors

A leveshez

  • 200 gramm zöldhüvelyű egész zöldbab (fagyasztott)
  • 200 gramm főtt, morzsolt kukorica (fagyasztott is jó)
  • 100 gramm zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 2 ág friss oregánó (ha nincs, jó a szárított is)
  • 200 ml főzőtejszín (22%-os zsírtartalommal)
  • víz (amennyi ellepi)
Elkészítés
  • A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a tojást. Sózd és borsozd.
  • A szikkadt kenyeret reszeld bele. (Kis lyukú reszelőt használj!) A fokhagymákat is reszeld bele.
  • Az oregánót mosd meg, morzsold le a leveleket és vágd apróra, majd add hozzá a húshoz.
  • Keverd össze az egészet és nedves kézzel formázz a masszából diónyi méretű gombócokat majd tedd egy tálra.
  • A vöröshagymát vágd finomra majd olívaolajon pirítsd aranybarnára egy közepes méretű lábosban.
  • Húzd le a tűzhelyről és add hozzá a babot, a borsót, a kukoricát. (Ha ezek fagyasztottak akkor kicsit sercegni fog) Gyorsan öntsd fel vízzel. Sózd, borsozd és add hozzá a friss oregánó ágat. Forrald fel.
  • Ha felforrt, akkor tedd bele a húsgombócokat és főzd addig, amíg meg nem puhulnak.
  • Add hozzá a főzőtejszínt és ezzel is főzd még kb. 5 percig.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 242 kalória
Fehérje: 14 gramm
Szénhidrát: 15 gramm
Zsír: 14 gramm
 
Recept és ételfotók: Földi Rita